Kaupunkiloma Salzburgissa: eläintarha ja Hohensalzburgin linnoitus

IMG_1454

Neljä päivää Tirolin vuoristossa oli tehnyt kropalleni tehtävänsä, joten reissuni kaksi viimeistä päivää varasin sielunravinnolle. Hyppäsin junaan kohti Salzburgia. Varsin kohtuullisesti hinnoiteltu, turisteille suunnattu Salzburg Card avaa ovet kaikkiin kaupungin nähtävyyksiin ja julkiseen liikenteeseen. Ostin kortin 48 tunniksi ja lähdin jälleen liikkeelle “koko rahan edestä” -asenteella.

IMG_1458

Ensimmäisenä kävin ihmettelemässä Salzburgin eläintarhan sympaattisia asukkaita. Eläintarhoissa käyminen saa itselleni aikaan ristiriitaisia fiiliksiä, mutta näin maallikon silmään Salzburgissa järjestelyt eivät ole ainakaan huonoimmasta päästä: aitaukset ovat moneen muuhun näkemääni tarhaan verrattuna tilavia ja monipuolisia.

IMG_1467

IMG_1469

IMG_1470 IMG_1486

IMG_1493
IMG_1471

IMG_1482

Koko tarhakierroksen kohokohta oli, kun vapaana (!) ympäriinsä hyppivät lemurit laskeutuivat jättimäisestä kiipeilypuustaan alas poseeraamaan. Kuvassa lemuräiti poikanen selässään. Olisin halutessani ylettänyt vaikka rapsuttamaan tätä komeaa kaksikkoa! I like to move it, move it.

IMG_1550

Päivän lopuksi pyörähdin vielä Hohensalzburgin linnoituksessa. Ylhäältä kukkulalta oli hieno panoraamanäkymä koko Salzburgin yli. Itse linnoitus ei kyllä vetänyt vertoja ikisuosikilleni Turun linnalle, mutta täytyy myöntää, että salit linnoituksen sisällä olivat varsin vakuuttavasti koristeltuja.

IMG_1515

IMG_1516

IMG_1522

IMG_1527

Kierroksen erikoisuutena toimi esittely vanhoista kidutusvälineistä. Allaolevan kuvan vitriinistä löytyi mm. mitä mielikuvituksellisimpia  häpeänaamareja, eri rikkeille oli räätälöity omansa. Oppivatpahan kurittomat kansalaiset kerrasta käyttäytymään.

IMG_1535

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s