Kuponkimatka Pohjois-Karjalaan: Break Sokos Hotel Koli & Relax Spa

Ilmainen tavara on parasta tavaraa, ja matkailua parempaa on vain kuponkimatkailu!

Tänä keväänä päätin saada muutaman tililläni lojuneen ylimääräisen satasen poikimaan jollain tavalla. Niin pienillä summilla tuntui turhalta edes ajatella varsinaista sijoittamista, mutta onneksi löysin toisenkin vaihtoehdon: S-ryhmän osuuskauppajäsenyydet!

Yli kaksi miljoonaa suomalaista kanniskelee lompakossaan vihreää bonuskorttia, mutta harva tietää, että oman kotialueensa osuuskaupan lisäksi on mahdollista liittyä vaikka niihin kaikkiin muihinkin. Kannattavaa siitä tekee sadan euron osuuspääomalle vuosittain maksettava korko, joka joillakin alueilla saattaa olla jopa 20%. Katsoin siis tästä Taloussanomien artikkelista listan parhaita korkoja maksavista osuuskaupoista ja liityin niistä viiteen.

Olin jo unohtanut koko asian, kunnes toukokuun lopussa laatikkooni kolahti yllätyspostia Pohjois-Karjalan Osuuskaupalta. Kuoresta löytyi kokonainen vihko uuden omistajan kesäetukuponkeja, joiden arvon mainostettiin olevan yhteensä yli 250€. Lottovoitto kaltaiselleni alehaukalle! Kupongit olivat tietysti käytettävissä vain PKO:n alueella. Olimme ystäväni M:n kanssa ajatelleet tapaavamme kesälomalla täällä Turussa, mutta suunnitelmamme menivät uusiksi: lähdimme huviksemme kuponkimatkalle, jonka päätavoitteena oli käyttää alennuksista mahdollisimman moni. Koska miksipä ei!

IMG_1738

Matkustin aluksi omille (ja M:n) kotiseuduille Jyväskylään. Siellä vaihdoimme farkut verkkarihousuun ja starttasimme laina-autolla kohti Pohjois-Karjalaa. Välietappi Kuopiossa osoittautui pienoiseksi pettymykseksi, kun heinäkuisena sunnuntaina emme olleet löytää yhtäkään avointa ravintolaa. Kuvan mitä houkuttelevin Houkutuskin oli suljettu. Päädyimme lopulta Amarilloon, jossa jouduimme reissun hengen vastaisesti maksamaan täyden hinnan.

IMG_1745

Fiilikset kohosivat huomattavasti, kun pääsimme ensimmäiseen kohteeseemme Kolille. En ollut ikinä ennen ollut lähelläkään Pohjois-Karjalaa, ja kuulemani mukaan Kolin maisemia on jokaisen suomalaisen käytävä ihailemassa vähintään kerran elämässään. Tulipa sekin siis ruksittua tehtävälistalta.

IMG_1741

Ajomatkan jälkeen myöhään sunnuntai-iltapäivällä emme kuitenkaan heti jaksaneet lähteä hikoilemaan kansallispuistoon, vaan keskityimme ensimmäisten kahden kupongin hyödyntämiseen. Yövyimme ilmaiseksi Break Sokos Hotel Kolin standard-huoneessa, josta oli suorat järvinäkymät Pieliselle. Sadan prosentin alennuskuponki? Näitä lisää, kiitos!

IMG_1748

IMG_1769

Hotelli oli kaikin puolin siisti ja sympaattinen lainareinoineen ja neulomisnurkkauksineen. Parasta oli kuitenkin hotellin yhteydestä löytyvä Relax Spa. Alennukset lähtivät hyvin rullaamaan, kun saimme yhden kylpylälipun kupongilla puoleen hintaan. Toisen lipun lunastimme reiluun S-bonushintaan.

IMG_1750

Lipun hintaan sisältyi Lumenen kiulu, josta löytyi sarja kasvojen- ja vartalonhoitotuotteita kylpylässä käytettäviksi. Ystävällinen vastaanottovirkailija tarjosi meille mahdollisuutta vaihtaa toinen kiuluistamme kuohuviinipulloon – jaa että kiinnostaako? Järkeilimme, että minikokoisista hoitotuotepulloista riittäisi hyvin kahdelle, ja olimme oikeassa. Odotimme kuohuvan tulevan myös minipullossa, mutta iloisena yllätyksenä jäiden keskeltä kurkistikin täysikasvuinen yksilö.

IMG_1756

Aikaisempien kokemuksieni vuoksi olin etukäteen varsin skeptinen “maisemakylpylän” suhteen, mutta epäilykseni osoittautuivat turhiksi. Paljuista oli mahtavat näkymät Pieliselle. Mikäs siinä kilistellessä! Kylpylän sisätiloista taas löytyi mm. rentoutumishuone tee- ja hedelmätarjoilulla, monenlaisia valo- ja äänisuihkuja (karibialainen ukkosmyrsky tai Kolin Kuohu, anyone?), erilaisia pikkualtaita ja saunoja. Hauskana yksityiskohtana saunojen ja suihkujen ovenpieliin oli kiinnitetty Lumenen kylpytuotteita kuvaavat kyltit, jotka ohjasivat oikean tuotteen oikeaan käyttöpaikkaan: kasvonaamio tuossa saunassa, vartalonkuorinta tässä suihkussa. Voisinpa melkein tottua siihen auvoisaan kylpytakissa hiihtelyyn.

IMG_1763

Illan päätteeksi kävimme vielä katsastamassa hotellin maisemaravintolan. Ruoka ja viini oli hyvää, sitä oli tarpeeksi, ja palvelu oli mahtavaa. Ai että rakastan tuon alueen murretta! Bonuspisteet vielä tarjoilijan komeista partaleteistä. Aamupalabuffet taas oli kattava, vaikka ehkä hieman hankalasti sijoiteltu. Sieltä löytyi myös suklaaputous ja vaahtokarkkeja – laiskiaisparatiisi!

IMG_1767Iltamaisema ravintolan terassilta

Päivän kuponkisäästöt: 178€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s