Kuponkimatka Pohjois-Karjalaan: Kolin kansallismaisemissa

IMG_1824

Hyvin nukutun yön ja runsaan aamupalan jälkeen olimme M:n kanssa täynnä reipasta erähenkeä ja suuntasimme kohti Kolin kansallispuistoa. Tai oikeastaan olimme siellä jo valmiiksi: hotellilta on vain muutaman sadan metrin matka Ukko- ja Akka-Kolin huipuille.

IMG_1797

IMG_1788

Vaivaantuneen oloinen poseeraus-pönötys on erikoisalaani, mutta sen ei pidä antaa hämätä. Noissa maisemissa silmä ja sielu lepää! Varovaisen alun jälkeen myös M uskaltautui kielekkeiden reunoille korkean paikan kammostaan huolimatta. Respect.

IMG_1826 IMG_1820

Tuntui lähes huijaukselta päästä korkeimmille huipulle niin helposti. Panoraamakierroksen jälkeen teimmekin vielä hieman pidemmän lenkin, jolla sai jo hien pintaan ja hyttyset kimppuun. Matkan varrelta löytyi hassuja puita, hämyisää metsää ja vehreitä niittyjä. Tuli ikävä kultaista 90-lukua, jolloin perheeni vielä asui metsän laidalla. Halssila City 4 life!

IMG_1815

IMG_1817

IMG_1806

Kun eväät loppuivat kesken, oli hyvä hetki jatkaa eteenpäin. Kumpikaan meistä ei ollut ennen käynyt Joensuussa, joten se oli luonnollinen valinta seuraavaksi tutkimuskohteeksemme. Suurin syy oli kuitenkin se, että siellä saisimme vihdoin käytettyä loput kupongeistamme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s