Kuponkimatka Pohjois-Karjalaan: Joensuun humussa

03000afb

Matkalla Kolilta Joensuuhun pysähdyimme murkinalle ABC Kontiolahden notkuvien pöytien ääreen, koska seuraavalla kupongillamme sai siellä kaksi annosta yhden hinnalla. Lehtipihvilautasemme eivät olleet mikään järisyttävä kokemus kulinaristisesti saati esteettisesti, mutta alennuksen hyödyntäminen lämmitti rintaa. Saattoi se lämpö tosin johtua närästyksestäkin.

IMG_1833

Matkailu avartaa: Cumuluksen kelloista opimme, että Joensuussa eletään kahdella aikavyöhykkeellä. Tällä kertaa emme kuitenkaan ottaneet hotellimajoitusta, vaan perustimme väliaikaisen leirin edulliseen Airbnb-majapaikkaan keskustan reunamille. Seuraavat kaksi kuponkiamme olivat käytännössä kymmenen euron lahjakortit Sokokselle ja S-markettiin.

03000afd

03000afc

Kupongeilla saimme kätevästi hankittua seuraavan päivän aamupalatarpeet, kuivien laiskiaiskäsien pelastusvoiteen ja vielä M:lle uudet sukkahousut rikkoutuneiden tilalle. Sokoksella shoppaillessamme saimme myös ensikontaktin alueen alkuperäisväestöön, kun kaksi hilpeää herrasmiestä tiedustelivat kohteliaasti, josko haluaisimme lähteä heille seuraksi pussikaljalle veden ääreen. Olisivat kuulemma tarjonneet ne kaljatkin. Herrat suhtautuivat kielteiseen vastaukseen ihailtavan hyväntuulisesti, ja kaikille jäi kohtaamisesta hyvä mieli.

IMG_1829

Heitimme ostoksemme tukikohtaan ja lähdimme katselemaan kaupungin nähtävyyksiä. Kanavoin sisäistä kiinalaisturistiani parhaan kykyni mukaan ja kaivoin rauhanmerkit naftaliinista. Suosikkinähtävyydekseni valikoitui puiston laidalla nököttävä toteemipaalu.

IMG_1832

IMG_1834

IMG_1840

Turistikierroksellamme törmäsimme hurmaavaan pussikaljakaksikkoon vielä uudelleen, mutta muovikasseissa muhineet lämpimät sihijuomat eivät edelleenkään jaksaneet sytyttää. Nälkä kurni vatsassa, jano ei niinkään. Jatkoimme siis iltaa Torerossa, -50% alekupongin turvin tietenkin.

IMG_1835

IMG_1837

IMG_1838

Tapaslautanen ja mustikkakukko mustikkapiimäjäätelöllä antoivat riittävästi puhtia loppuajaksi. Maanantai-ilta Joensuussa vaikutti yhtä vauhdikkaalta kuin maanantai-ilta Kouvostoliitossa, joten jätimme pubiruusuilun suosiolla väliin ja lähdimme mieluummin metsästämään auringonlaskua.

IMG_1846

IMG_1850

IMG_1857

IMG_1861

Täydellistä näköalapaikkaa emme ehtineet heti löytää, mutta kulkeuduimme lopulta festarialueen aavemaisille raunioille. Mönkijällä ratsastanut vartija ei edes häätänyt meitä pois, vaan neuvoi mielellään parhaat taivaanihailupaikat ihastuttavalla murteellaan. Periaatteessa voisimme siis sanoa käyneemme Ilosaaressa ja vain jättää strategisesti mainitsematta, että myöhästyimme parilla päivällä.

IMG_1865

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Viimeinen päivä kuluikin lähinnä ajomatkalla takaisin Jyväskylään. Pysähdyimme vielä lähtiessämme Joensuun Prisman autopesussa, koska sellaisenkin sai kupongilla ilmaiseksi. Olen varsin tyytyväinen ja ehkä hieman ylpeäkin saavutuksestamme. Koko kuponkiläjästä jäi käyttämättä ainoastaan kaksi etua: ilmainen lippu Nallerockiin (väärä viikonloppu meille) ja ilmainen verenpainemittaus (parempi etten tiedä). Kiitos näistä, PKO!

Päivän kuponkisäästöt: n. 90€

Koko reissun kuponkisäästöt: lähes 270€

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s